Media XLarge zoekt naar antwoorden

De mediacrisis is op volle kracht door ons land geraasd. Mediahuizen hebben de hete adem van de ondergang gevoeld en redacties hebben de hakbijl in hun activiteiten en vaak ook hun personeelsbestand gezet. Tijd voor een stand van zaken. Welke recepten moeten tegenwind bieden? En zal de nieuwsconsument én de journalist ze lusten?

Een topic waarin AchterHetNieuws.be en de opleiding Journalistiek van de XIOS Hogeschool Limburg zich maar al te graag vastbijten. Wij leggen het vuur aan de schenen van ons panel. Niemand minder dan Frank Thevissen (communicatiespecialist), Johan Mortelmans (Corelio Digital), Bart Bijnens (Projectmanager Het Belang van Limburg) en Han Soete (co-hoofdredacteur van Dewereldmorgen.be) schuiven bij ons aan tafel. Marc Vandermaesen (manager Radio 2 Limburg) stelt vlijmscherpe vragen als moderator.

Enquête
Omdat AchterHetNieuws.be steeds wilt graven naar de waarheid, leggen we ter inleiding van dit debat graag recent cijfermateriaal voor. We hebben daarom zelf een enquête opgesteld en laten die invullen door ons lezerspubliek. Je kan hier deelnemen. De enquête neemt slechts enkele ogenblikken van uw tijd in beslag.

Bruggen bouwen
Media XLarge is een initiatief van medianieuwssite AchterHetNieuws.be en opleiding Journalistiek van de XIOS Hogeschool Limburg. Het project bestaat uit een reeks van drie debatavonden over hot topics in de media, waarmee actuele onderwerpen aansnijden en het werkveld en de opleiding samenbrengen tijdens een geanimeerd netwerkmoment met een hapje en drankje.

Debat: Journalistiek met uitsterven bedreigd: is de lezer bereid te betalen voor content?
Wanneer? 18 oktober – 19 uur
Waar? Xios Hogeschool Limburg, Campus Hasselt, Vildersstraat 5, 3500 Hasselt

Wilt u erbij zijn? Dat kan nog. U kan zich hier volledig gratis inschrijven.

De resultaten van de enquête worden vrijgegeven op het debat. U kan ze na 18 oktober ook nog eens nalezen op www.achterhetnieuws.be.